Het Kerkplein in Herentals krijgt vrijdagavond voor de 2e maal ApéroTime over de vloer, het populaire afterwork openlucht aperitief. Het Kempense initiatief verovert intussen Vlaanderen.

Wat krijg je als je ondernemende Kempenaren als Jan Moons (Heist-op-den-Berg) van de afterworkparty's Seven2one samen zet met Jelte Lambaerts (Noorderwijk, zoon van Eddy (ELMOS), en Bjorn Swennen van foodtruckfestival HAP?

Een originele mix van beide initiatieven. Want ApéroTime maakt voor het 2e jaar zijn naam als het 'gezelligste afterwork openlucht aperitief' helemaal waar.

'ApéroTime dicht het gat dat tijdens de zomer valt in de programmatie van Seven2one', zegt initiatiefnemer Jan Moons. "Na een geslaagde try-out vorig jaar op de Grote Markt van de drie Kempense steden Lier, Geel en Herentals, is ApéroTime klaar om zijn vleugels uit te slaan.

ApéroTime, met per editie gemiddeld 2.000 bezoekers, slaat deze zomer zijn tenten op in een 15-tal Vlaamse steden en gemeenten.'

De eerdere editie in Herentals in mei van dit jaar was ook al een opvallend succes. ApéroTime strijkt vrijdag 17 augustus van 17u tot 24u (middernacht) neer op het Kerkplein in Herentals naast heiligen van de St.-Waldetrudiskerk - inkom is gratis. (pp)